top of page

sobota, 7. oktobra 2023
ob 16.00 uri v ciljni areni

Brezplačen tečaj Nordijske hoje

zeleno-jabolko-www_edited.png

Tečaj bo potekal 7. oktobra 2023. Vsi ki se boste prijavili na tečaj, se boste ob 15.30 zbrali v ciljni areni Snežnega stadiona in se ob 16:00 uri skupaj z inštuktorico Špelo Strasser iz Društva Zeleno Jabolko Sport odpravli do vadbenega poligona v bližini. Na voljo bo 15 parov palic za nordijsko hojo, ki si jih boste lahko brezplačno izposodili. Zaželeno je, da prinesete svoje palice (če jih seveda imate). Promocijskega tečaja se lahko udeležijo le tisti, ki se bodo prijavili preko prijavnega obrazca. V prijavnici je treba označiti če potrebujete palice ali ne (v primeru, da imate svoje). Priporočamo, da ste oblečeni v vremenu primerna športna oblačila. Število udeležencev (brez palic) bo omejeno na 15 (toliko je namreč na voljo palic za brezplačno izposojo).

OBVEZNA  in priporočljiva oprema

163780863_2279640332168884_821737397818831317_n.jpg
Tečaj bo vodila inštruktorica Špela Strasser
granny-smith-jabolko-300x300-removebg-pr

NORDIJSKA HOJA

Nordijska hoja spada med najučinkovitejše oblike športne rekreacije in je vse bolj priljubljena športno-rekreativna dejavnost ozaveščenih ljudi po vsem svetu. 
Če pri nordijski hoji pravilno uporabljamo palice aktiviramo celo telo. Pri navadni hoji in teku so obremenjene predvsem mišice spodnjih okončin, pri nordijski hoji pa je vadba usmerjena tudi na mišice trupa, ramenskega obroča in rok. Razbremenitev pri uporabi palic za nordijsko hojo je še posebej učinkovita pri osebah s preveliko telesno težo in pri osebah z različnimi poškodbami ali obolenji sklepov. S pravilnim opiranjem na palice zagotavljamo večje ravnotežje in v vadbo aktivno vključimo mišice, ki jih pri navadni hoji ne obremenjujemo. 
Nordijsko hojo lahko izvajamo kjer koli in v vseh letnih časih. Teren vedno prilagajamo svojim telesnim sposobnostim. Začetniki izbirajo med lažjimi ravninskimi in rahlo razgibanimi tereni. Telesno bolj pripravljeni posamezniki pa s palicami za nordijsko hojo osvajajo tudi težje terene. 
Gibalna aktivnost nordijske hoje izhaja iz teka na smučeh. Znano je, da tek na smučeh spada med najučinkovitejše oblike športne rekreacije, zato tudi pri nordijski hoji ni nič drugače. Nordijska hoja s palicami v dvotaktnem diagonalnem koraku je spomladi, poleti in jeseni učinkovita priprava na sproščeno in užitkov polno drsenje na tekaških smučeh. Tako kot smučarski tek, je tudi nordijska hoja kakovostna in poceni oblika športne rekreacije. Potrebujemo le primerno športno obutev in oblačila ter ustrezne palice.
Nordijska hoja je oblika rekreacije za različne generacije, zato nam ponuja tudi možnost družabnega povezovanja na prostem. Poleg tega pa hoja na svežem zraku v naravnem okolju na vsakogar deluje sproščujoče in pomirjujoče.

Prijava na tečaj Nordijske hoje
Every morning (Instagram Post (Square)).png

Zahvaljujemo se vam za vašo prijavo.

Obvezna oprema za tečaj Nordijske hoje:

  • Kvalitetna športna obutev

  • Udobna športna oblačila primerna za aktivnosti na prostem in prilagojena vremenu

  • 1 vodni bidon ali meh z minimalno 500 ml tekočine

 

PRIPOROČLJIVA OPREMA:

  • Vetrovka, tanjša kapa in tanjše rokavice (odvisno od vremena)

  • Palice za Nordijsko hojo

  • Sončna očala

  • Kapa s senčnikom

  • Napolnjen mobilni telefon

Prijavni obrazec na tečaj Nordijske hoje
Obvezna opremaza tečaj NH
slovenia-removebg-preview (1).png
england-removebg-preview.png
bottom of page