top of page

Planinski pohodi in izleti

[Original size] Untitled (7)_edited_edited.png

v sklopu prireditve CROSSING POHORJE 2023

sobota, 7. oktobra 2023

Vsi pohodniki, ki se boste udeležili kateregakoli od brezplačnih izletov - te bodo v okviru prireditve PREČENJE POHORJA/CROSSING POHORJE 2023 organizirala Planinska društva, boste prejeli kupon s številko. Po zaključku vašega pohoda, najkasneje v soboto, 7. oktobra 2023, do 16. ure, morate kupon prinesti v ciljni prostor prireditve PREČENJE POHORJA/CROSSING POHORJE 2023 - v areno Snežnega stadiona pri Hotelu Arena. Tam se bo namreč med 16.00 in 18.00 uro odvijal družabno-zabaven dogodek s podelitvijo nagrad najboljšim tekačem, koncertom, okušanjem kulinaričnih dobrot kuharskih mojstrov hotela Arena, peko kostanjev, ogledom razstave ob 70-obletnici Slovenske planinske poti, ki jo je pripravila Planinska Zveza Slovenije in še kaj.

Vašo številko bomo dali v boben za žreb bogatih in raznovrstnih nagrad, ki so jih prispevali naši sponzorji ter donatorji. Žreb bo potekal od 17.00 ure naprej, kot del napovedanega družabnega dogodka.

Večgeneracijski center Občine Hoče-Slivnica

3. etapa pohoda

"SKUPAJ ZMOREMO 2023"

Hoče
7.10.2023 ob 8.00

Večgeneracijski center Občine Hoče-Slivnica pripravlja tretjo etapo pohoda “Skupaj zmoremo 2023”.

Pohodniki se bodo zbrali ob 8.30 zjutraj pred Občino Hoče-Slivnica, nato pa se bodo odpeljali do češnje pri zaselku Rute, od koder ob 9. uri startajo proti Zarji. Dolžina trase je približno deset kilometrov.

V VGC Občine Hoče-Slivnica sporočajo, da naj imajo pohodniki hrano in pijačo iz nahrbtnika, ne pozabijo pa naj na pohodno obutev in palice ter pokrivalo. Predviden čas pohoda je pet do šest ur, vrnitev pohodnikov na startno točko pa je zagotovljena.

“Trasa je razgibana, poteka po gozdnih poteh, preko travnikov in po cesti. Ker je kar nekaj vzponov in spustov, priporočamo dobro fizično kondicijo,” še pravijo in dodajajo, da so informacije in prijave možne na elektronskem naslovu: vegec@hoce-slivnica.si ali na telefonskih številkah 041 963 450 in 030 465 270 do petka, 6. 10. 2023.

organizira

Planinski pohod na Klopni vrh

Pohod je primeren za vse generacije. Zbor ob 8.45 na ploščadi Prireditvenega centra Lovrenc na Pohorju, nasproti Župnijske cerkve Sv. Lovrenca. Lahko pridete tudi prej, saj se bo na ta dan v Lovrencu od 8.00 naprej odvijala predstavitvena tržnica okoliških pridelovalcev domače hrane s kulturnim programom.

Za pohod je priporočljiva hrana in pijača iz nahrbtnika. Planinska pot do Klopnega vrha je dolga 6,5 km, premagati pa bo treba 868 višinskih metrov. Udeležence bodo vodili člani in vodniki PD Lovrenc na Pohorju. Ob vračanju v dolino bo krajši postanek na bivši Koči na Klopnem vrhu, kjer se bo možno okrepčati. Na isti progi bo ta dan potekal tudi samooskrbni trail tek JEZERNIK, zato prosimo vse udeležence pohoda, da omogočijo tekačem varno srečanje oz. prehitevanje.

 

OBVEZNA IN PRIPOROČLJIVA OPREMA

Za več informacij pokličite predsednika PD Lovrenc na Pohorju.

Anžej Bečan     

      031-343-346

ali obiščite njihovo     

     spletno stran.

 

Vozni red za avtobusni prevoz iz Maribora do Lovrenca in nazaj najdete na tej povezavi.

Planinsko društvo Lovrenc na Pohorju

Lovrenc na Pohorju
7.10.2023 ob 9.00

organizira

Planinski pohod na Areh

(v spomin na Bena Dolinška)

Pohod je primeren za vse generacije. Zbor ob 7.45 pri planinski skrinjici na Trgu vstaje pri Kmetijski zadrugi v centru Ruš. Za pohod je priporočljiva hrana in pijača iz nahrbtnika ter na koči. Okrepčilo pa vas čaka tudi na Apnici.

Planinsko društvo Ruše se pridružuje akciji ''Prečenje Pohorja'', in sicer s pohodom na Areh.

Vsako leto namreč organizirajo spominski pohod za njihovega planinca – alpinista Bena Dolinška, ki je za vedno ostal v Himalaji na Anapurni III. Tokrat pa se bodo skupaj z nami poklonili tudi 70. obletnici Slovenske planinske poti.

Pohod se prične ob 8.00 uri v centru Ruš. Skupaj z vodniki PD Ruše se boste podali preko Martnice in Apnice do Ruške koče na Arehu. Na Apnici je postanek z okrepčilom. Po lahki markirani poti iz Ruš do Ruške koče boste hodili 2 uri in 30 minut. Pot do vrha je dolga 8,5 km, povzpeli pa se boste za 985 višinskih metrov.

V zaključnem delu poti, tik pred Ruško kočo, bosta ta dan potekala tudi samooskrbni trail tek JEZERNIK in samooskrbni trail tek VOLVEL,  zato prosimo vse udeležence pohoda, da omogočijo tekačem varno srečanje oz. prehitevanje.

OBVEZNA IN PRIPOROČLJIVA OPREMA

Za več informacij pokličite vodnico PD Ruše.

Jožico Urlavb   

     040 303 748

ali obiščite njihovo    

     spletno stran.

 

Vozni red za avtobusni prevoz iz Maribora do Ruš in nazaj najdete na tej povezavi.

Planinsko društvo Ruše

Ruše
7.10.2023 ob 8.00

Herman Novak in Vera Kumperščak

vabita na

Planinski pohod do  Mariborske koče po Južni poti

Radvanje
7.10.2023 ob 10.00

Pohod je primeren za vse generacije. Zbor ob 9.45 v Ciljni Areni pod Pohorjem pri Hotelu Arena. Za pohod je priporočljiva hrana in pijača iz nahrbtnika ter na koči.

Učitelj telesne vzgoje v pokoju Herman Novak in Vera Kumperščak, oba zelo aktivna rekreativna športnika, vabita na  Planinski pohod do Mariborske koče, ki bo potekal po

Južni pohorski poti.

Herman je v sklopu športnih dni in drugih šolskih dejavnosti, po tej poti vsako leto peljal na izlet že mnogo generacij osnovnošolskih otrok in mladine. Tokrat nam bosta skupaj z Vero pomagala izpeljati pohod, ki bo obeležil 70-to obletnico Slovenske planinske poti.

Pohod se bo pričel ob 10.00 uri v Ciljni Areni pod Pohorjem pri Hotelu Arena. Najprej se boste podali po označeni poti za naša samooskrbna teka JEZERNIK in VOLVEL pod vznožjem Pohorja in se kmalu priključili uvodnemu delu Slovenske planinske poti. Pri Habakuku se boste odcepili od Šumljakove poti in nadaljevali po Južni pohorski poti do Mariborske koče. Pot do vrha je dolga 9,5 km, povzpeli pa se boste za 765 višinskih metrov. Na Mariborski koči se boste lahko okrepčali, potem pa se po Šumljakovi poti spustili nazaj v dolino, do izhodišča v Ciljni Areni.

 

Na celotni poti, po kateri se boste vračali proti cilju, bosta ta dan potekala tudi samooskrbni trail tek JEZERNIK in samooskrbni trail tek VOLVEL, zato prosimo vse udeležence pohoda, da omogočijo tekačem varno srečanje oz. prehitevanje.

OBVEZNA IN PRIPOROČLJIVA OPREMA

Za več informacij pokličite ali napišite sporočilo organizacijskegmu odboru športno-rekreativne prireditve PREČENJE POHORJA/CROSSING POHORJE 2023.

   

 

KONTAKTI

Planinsko društvo MISLINJA

vabi na

Planinski pohod iz Dovž na Črni vrh

Dovže- Mislinja
7.10.2023 ob 8.00

Planinsko društvo Mislinja vabi  svoje člane in vse ljubitelje gora, na pohod iz Dovž na Črni vrh. S pohodom bomo počastili 130 letnico Planinske zveze Slovenije in 70. letnico Slovenske planinske poti. Hkrati pa bomo podprli tudi športno rekreativni dogodek Prečenje Pohorja, ki ga organizira ŠD Maribor trail.

Organiziran pohod se bo pričel v soboto 07. oktobra 2023 ob 8.00 uri izpred parkirišča pred Zbirnim centrom za zbiranje odpadkov v Dovžah.

Čas hoje 4 h

Lahka označena pot

Oprema : OBVEZNA IN PRIPOROČLJIVA OPREMA

Malica : iz nahrbtnika ali na koči

Informacije:

Anka Tretjak    

      051 315 172 

Peter Zupanc          

       031392 578

 

Hoja na lastno odgovornost.

Z udeležbo na pohodu vsi udeleženci soglašajo, da so predmet fotografiranja za potrebe objave v medijih.

POMEMBNO!

Na delu poti bo ta dan potekal tudi samooskrbni trail tek VOLVEL, zato prosimo vse udeležence pohoda, da omogočijo tekačem varno srečanje oz. prehitevanje

Planinsko društvo SKALCA
Hoče-Slivnica

vabi na

Planinski pohod iz Reke do Framskega slapa (Slapa Skalca)

Reka Pohorje
7.10.2023 ob 8.30

VABLJENI NA POHOD

SLAPA SKALCA NA POHORJU

 

Ob 70. obletnici Slovenske planinske poti, bo v mesecu oktobru društvo ŠD Maribor trail organiziralo športno-rekreativni dogodek PREČENJE POHORJA/CROSSING POHORJE 2023.

V okviru tega dogodka vas Planinsko društvo Skalca vabi na pohod na slap Skalca.

 

Štart: ob 8.30 - Reka/Hočko Pohorje (nekdanja gostilna Rečnik).

Pohod je primeren za pohodnike z nekaj več kondicije in traja cca. 3 ure s postanki. Možna je tudi udeležba s kolesi, ki bo potekala po regionalni cesti na Pohorje ob upoštevanju cestno prometnih predpisov.

 • hrana in pijača iz nahrbtnika in na koči.

 

 

Prijavite se vodnici Mojca Zupan Meglič po 16.uri, do petka, 6. oktobra 2023

 

      041 916 965

Pohod je primeren za vse generacije.

 

OBVEZNA IN PRIPOROČLJIVA OPREMA

Člani akcije POHORJE MOJ HRIB

vabijo na

Planinski pohod od spodnje postaje vzpenjače v
Radvanju do hotela Bellevue

Maribor/Radvanje
7.10.2023 ob 14.00

Pohod je primeren za vse generacije. Zbor ob 13.45 v Ciljni Areni pod Pohorjem pri Hotelu Arena. Za pohod je priporočljiva hrana in pijača iz nahrbtnika in po potrebi na koči Luka ali katerem od gostinskih objektov na Belviju.

Miro Petrič in člani akcije POHORJE MOJ HRIB vabijo na  Planinski pohod do hotela Bellevue, ki bo potekal po makadamski cesti ob vzpenjači do Trikotne jase, Koče Luka in zgornje postaje vzpenjače. V dolino se boste spustili po SPP. Ker bo na celotni poti, po kateri se boste vračali proti cilju na ta dan potekala tudi samooskrbni trail tek JEZERNIK in samooskrbni trail tek VOLVEL, prosimo vse udeležence pohoda, da omogočijo tekačem varno srečanje oz. prehitevanje.

Člani akcije Pohorje moj hrib pa vas pred oktobrsko prireditvijo vabijo na petkove vzpone, na katerih boste lahko nabirali kondicijo. Planinski pohodi od spodnje postaje vzpenjače v
Radvanju do hotela Bellevue, bodo potekali vsak petek od 18. 8. 2023 do 29.9. 2023
s pričetkom ob 08.00 uri in vsak teden po drugačni poti.

Za več informacij pokličite ali napišite sporočilo vodji akcije POHORJE MOJ HRIB, Miru Petriču:

          041 950 096

          miroslav.petric@guest.um.si

          https://pohorjemojhrib.wordpress.com

Pohod je primeren za vse generacije.

 

OBVEZNA IN PRIPOROČLJIVA OPREMA

Planinsko društvo
Slovenj Gradec
Mladinski odsek

vabi na

Planinski pohod iz Mislinje do Lukovega slapu in Rogle

Slovenj Gradec
7.10.2023 ob 9.00

Ob 70. obletnici Slovenske planinske poti, bo v mesecu oktobru društvo ŠD Maribor trail organiziralo športno-rekreativni dogodek PREČENJE POHORJA/CROSSING POHORJE 2023.

V okviru tega dogodka vas Mladinski odsek  Planinsko društvo Slovenj Gradec vabi na pohod na Roglo mimo Lukovega slapa.

 

Zbor ob 8:45 pri Marčiču na Celjski cesti v Slovenj Gradcu

Štart: ob 9.00 uri

 • pohod je primeren za vse generacije pohodnikov

 • hrana in pijača iz nahrbtnika in na koči.

Prijavite se vodnici Tanji Slatinek

      051 321 003

Več informacij o izletu bo objavljeno na njihovi       domači strani.

OBVEZNA IN PRIPOROČLJIVA OPREMA

Obvezna oprema za pohode:

 • Kvalitetna pohodniška obutev ali zelo dobri športni copati z dobrim podplatom

 • Udobna športna oblačila primerna za aktivnosti na prostem in prilagojena vremenu

 • Nahrbtnik ali tekaški brezrokavnik

 • Hrana in/ali športna prehrana

 • 1 vodni bidon ali meh (minimalno 500 ml tekočine

 

PRIPOROČLJIVA OPREMA:

 • Vetrovka, tanjša kapa in tanjše rokavice (odvisno od vremena)

 • Pohodne palice

 • Sončna očala

 • Kapa s senčnikom

 • Napolnjen mobilni telefon

*Glede na neugodno vremensko napoved ima organizator pravico zahtevati dodatno opremo, o kateri pa mora obvestiti udeležence na svoji spletni strani vsaj en dan pred pričetkom izleta oz. pohoda.

OBVEZNA OPREMA ZA POHODNIKE
slovenia-removebg-preview (1).png
england-removebg-preview.png
bottom of page